Pecunia budget & beheerPecunia Budget & Beheer houdt zich sinds 2010 bezig met het uitvoeren van beschermingsbewinden, curator- en mentorschappen.
Sinds 1 april 2015 voldoet Pecunia Budget & Beheer aan alle door de Rechtbank gestelde kwaliteitseisen. Deze worden jaarlijks getoetst door het Kwaliteitsbureau van de Rechtbank en Kees Terbijhe is volwaardig lid van de branchevereniging, de Nederlandse Branche Vereniging voor Professionele Bewindvoerders, de NBPB. Pecunia Budget & Beheer wil, door haar betrokkenheid naar haar cliënten, duidelijkheid realiseren en de zelfredzaamheid van haar cliënten bevorderen. Zij hanteert de door de LOVCK vastgestelde tarieven_bewindvoering_2016-2017-2018. Wij werken volgens bepaalde spelregels, hierin staan onder andere de werkafspraken en beroepscode omschreven. De NBPB is een vereniging die tot doel heeft een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het vakgebied bewindvoering.
|
Bewindvoering
Bewindvoering is een door de rechter opgelegde maatregel om je financiële bescherming te bieden. Afhankelijk van de grondslag beschermt het je ook tegen ondoordachte uitgaven en problemen. Een beschermingsbewindvoerder is verantwoordelijk voor je financiën en beheert en regelt ze allemaal. Dit kan zijn voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, dementerende ouderen, psychiatrische patiënten of mensen die hun financiën of schulden niet meer overzien. Voor het opstellen van het verzoek aan de kantonrechter helpen wij je graag.
Bewindvoering….wat houdt dat in de praktijk in? Lees meer |
Hulp bij dagelijkse dingen en je financiën
MENTORSCHAP
Als je moeite hebt om persoonlijke keuzes te maken, kun je de rechtbank vragen om een mentor. Een mentor kan je helpen bij het organiseren van je huishouden, het zoeken naar andere woonruimte of het maken van medische keuzes. Ook beslissingen over verpleging en behandeling kun je dan samen met je mentor nemen. Mentorschap gaat over persoonlijke zaken, bewindvoering over geld en goederen. Ook dit kan voor heel veel verschillende mensen, van dementerende mensen tot personen met een verstandelijke beperking of psychiatrische aandoening. Persoonlijk mentorschap van Pecunia Een mentor van Pecunia is je vertrouwenspersoon, je adviseur én degene die jóuw belangen behartigt. Daarom verdiept hij zich altijd in het leven, de interesses, levensovertuigingen en eventueel ziektebeeld van jou. Omdat wij vinden dat zelfstandigheid belangrijk is, nemen we zoveel mogelijk beslissingen in overleg. Wederzijds respect is de basis om naast elkaar te staan en samen te werken. Op het mentorschap zijn de spelregels van toepassing. |
CURATORSCHAP
Iemand die onder curatele staat, is handelingsonbekwaam. Je mag dan niet zelfstandig overeenkomsten of verplichtingen aangaan. Dat doe je met instemming van de curator, omdat deze én je vermogen beheert, maar ook je persoonlijke belangen behartigt. De curator hoeft geen overleg te hebben met de cliënt, maar probeert dat wel zo veel mogelijk te doen. In ieder geval wordt rekening gehouden met de wensen van de curandus. Curator van Pecunia Alleen de kantonrechter kan beslissen of iemand onder curatele wordt gesteld, en de curator hoeft ook alleen verantwoording aan de kantonrechter af te leggen. Wel houden wij zoveel mogelijk rekening met de curandus en proberen zo veel mogelijk te overleggen. Ook hier staat een persoonlijke benadering voorop en ook hier houden we zoveel mogelijk rekening met persoonlijke (levens)overtuiging en proberen we de lijntjes met bijvoorbeeld begeleiding zo kort mogelijk te houden. |
SpelregelsDeze pagina zal de komende tijd verder ingevuld worden. We kunnen je al wel de volgende bestanden presenteren:
Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op! 050 – 311 94 23 |
Openingstijden 2020/2021
Tijdens vakanties en zon- en feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden en werktijden. Een bericht sturen kan gewoon naar [email protected] we lezen regelmatig de e-mail en zullen daar dan zo snel mogelijk op reageren.
|
Onze filosofie
De begeleiding bieden we vanuit de gedachte dat iedereen leert en groeit in zijn leven. Zoals een boom groeit, groeit een mens ook. De jaarringen bewijzen de groei, de scheurtjes in de bast laten de fouten of misschien vergissingen zien. Pas wanneer een boom goed geworteld is, kan hij stormen doorstaan. Zo’n goed geworteld mens is er niet van de ene op de andere dag. Dat gaat met vallen en opstaan. Terbijhe leert je vooral na het vallen ook weer op te staan. |